UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нафта Brent подешевшала до $ 32,87 за барель

Підтвердження від Саудівської Аравії про намір продовжити свою ринкову стратегію знизило ціни на нафту.

Саудівська Аравія дала зрозуміти, що не буде рятувати світовий ринок від перевиробництва і підтвердила незмінність своєї ринкової стратегії. На цих заявах світові ціни на нафту падали в середу на 2%, Brent впала нижче $ 33 за барель.

Так, квітневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures знизилися на 1,2% - до $ 32,87 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на березень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу впали на 2,1% - до $ 31,19 за барель, свідчать дані Bloomberg.

Країни-виробники нафти не будуть скорочувати видобуток з метою зниження надвиробництва, але Саудівська Аравія готова продовжувати переговори про заморожування рівня видобутку, сказав міністр нафти саудівської Аравії Алі аль-Наїмі.

"Заморожування - це початок процесу. Ми можемо домовитися з основними виробниками не додавати додаткових барелів, тоді великі запаси палива на ринку повинні з часом скоротитися. Це не означає зниження виробництва. Такого не станеться", - сказав він у вівторок на конференції в Х'юстоні.

Тим самим Ер-Ріяд дав зрозуміти, що не буде рятувати світовий ринок від перевиробництва, а також підтвердив незмінність своєї ринкової стратегії, яка стала одним з факторів, що сприяли обвалу в цьому році світових цін на нафту до рекордних з початку 2000-х років відміток.

Раніше повідомлялося, що 16 лютого Росія, Саудівська Аравія і деякі країни ОПЕК домовилися про заморожування рівня видобутку нафти на рівні січня. Однак угода повинна почати діяти лише за певної умови - якщо інші країни картелю також погодяться заморозити видобуток. Спочатку новина обвалила ринок, трохи пізніше це призвело лише до короткочасного підвищення цін на кілька доларів.