UA / RU
Підтримати ZN.ua

Надходження від розмитнення автомобілів зросли в сім разів

Пенсійний фонд отримав 7,1 млрд гривень надходжень при оформленні транспортних засобів.

За 8 місяців 2019 ггода Пенсійний фонд отримав 7,1 млрд гривень надходжень від митного оформлення транспортних засобів, що в 7 разів перевищує заплановані обсяги.

Крім того, доходи державного бюджету за 8 місяців поточного року склали 671, 8 млрд грн, що на 64,2 млрд грн, або на 10,6% більше відповідного показника за минулий рік.

Рахункова палата звертає увагу, що збільшення доходів держбюджету порівняно з відповідним періодом минулого року забезпечено насамперед за рахунок коштів Національного банку, авансової сплати частини чистого прибутку державних підприємств, збільшення обсягів імпорту, цін, заробітної плати.

"До загального фонду за січень-серпень п. р. надійшло доходів в обсязі 594,1 млрд грн, що на 30,8 млрд грн, або на 4,9% менше плану на цей період згідно з розкладом первісного доходів державного бюджету на 2019 рік", - йдеться у висновку.

Також повідомляється, що за січень-серпень 2019 державний бюджет виконаний з профіцитом, який склав 4,5 млрд грн (при затвердженому граничному обсягу дефіциту - 89,99 млрд грн), при цьому по загальному фонду - з дефіцитом в сумі 4,1 млрд грн при уточненому плані на цей період в сумі 27,2 млрд грн, а за спеціальним фондом - з профіцитом у сумі 8,7 млрд грн.

Від приватизації державного майна за 8 місяців п. р. до загального фонду надійшло 369 ,1 млн грн, або 5,7% уточненого плану на звітний період (при затвердженому річному плановому показнику 17,1 млрд грн), в основному від продажу об'єктів малої приватизації.

Раніше повідомлялося про те, що українці сплатили 90 млн гривень транспортного податку при оформленні елітних автомобілів.