UA / RU
Підтримати ZN.ua

Набуло чинності рішення ЄС про зниження мит для українських товарів

14 квітня Рада ЄС схвалила рішення Єврокомісії в односторонньому порядку знизити мита для українських товарів на європейському ринку. Мова, зокрема, йде про те, щоб почати в односторонньому порядку зменшувати або скасовувати мита ЄС на товари, вироблені в Україні.

Набуло чинності рішення ЄС про одностороннє зниження мита на українські товари на ринку Європейського Союзу.

"Митні збори на товари, вироблені в Україні, має бути знижено чи скасовано", - йдеться в Офіційному журналі ЄС.

Очікується, що торговельні преференції для України набудуть чинності протягом двох тижнів після публікації.

Як відомо, 14 квітня Рада ЄС схвалила рішення Єврокомісії в односторонньому порядку знизити мита для українських товарів на європейському ринку. Мова, зокрема, йде про те, щоб почати в односторонньому порядку зменшувати або скасовувати мита ЄС на товари, вироблені в Україні. Разом з тим, ці заходи не спрямовані на те, щоб замінити зону вільної торгівлі, і будуть діяти тільки обмежений період: до 1 листопада 2014 року.

Такий односторонній захід встановить пільговий доступ на ринок ЄС для українських експортерів відповідно з графіком поступок, яких було досягнуто під час переговорів про зону вільної торгівлі. У свою чергу, Україна не повинна надавати додатковий доступ для експорту з ЄС. Передбачається, що тимчасове скасування митних зборів буде повним або частковим, залежно від сектора, і приведе до економії у 500 млн євро. !zn

Читайте також:

Україна підпише економічну частину Угоди з ЄС після президентських виборів

РФ готує Україні "жорсткі заходи" через плани вийти з СНД і підписати ЗВТ з Євросоюзом

Київ сподівається, що РФ відмовиться від методів тиску на українських виробників у зв'язку зі створенням ЗВТ з ЄС