UA / RU
Підтримати ZN.ua

На зустрічі з владою щодо нових ставок податків бізнес вимагав скасувати “Український кешбек”

Також підприємці говорили, що необхідно скоротити інші видатки

Представники підприємництва під час перемовин з урядом і Офісом президента вимагали від влади відмовитись від витрачання грошей на анонсований проєкт “Український кешбек”. Про це повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Читайте також: Кешбек на українські товари: бажання чиновників стали "скромнішими" майже в 10 разів

“І скільки б урядовці не переконували, що “це ж лише 3 млрд”, але тут позиція була однозначна. Тому активно слідкуємо, щоб уряд не протягнув свою постанову по впровадженню цього свята популізму”, – зазначив у дописі народний депутат, який був присутній на декількох зустрічах з обговорення запропонованих урядом підвищень податків.

Раніше міністр економіки Юлія Свириденко зазначала, що програму "Український кешбек", яку ініціював президент Володимир Зеленський, відклали у впровадженні до вересня. Вона також повідомила, що уряд працює над нормативним забезпеченням відповідної ідеї. Та анонсувала наприкінці червня, що відповідне рішення буде оформлено документом через місяць.

Первинна оцінка реалізації державного кешбеку вартувала б, за оцінкою експертів Forbes, приблизно 20 млрд грн. Саму ідею економісти оцінили як прояв піару, оскільки проєкт у тому вигляді, який запропоновано реалізувати, по суті буде проєктом витрачання коштів без створення позитивного ефекту в економіці.