UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Запорізькій АЕС екстренно відключили енергоблок, на якому тільки-но закінчився ремонт

Роботу довелось зупинити через дві години після запуску.

На Запорізькій атомній електростанції екстрено відключився енергоблок №2, який вранці ввели в роботу після завершення планового середнього ремонту, повідомила пресслужба електростанції.

О 5:47 ранку 30 листопада енергоблок, який до того перебував на плановому ремонті, підключено до енергосистеми та почали роботи з набору потужності. Однак через дві години енергоблок довелось відключити

«О 7 годині 47 хвилині дією електричного захисту при проведенні електричних випробувань енергоблок №2 Запорізької АЕС було відключено від енергосистеми. Працює група інженерної підтримки, причини спрацьовування захисту з’ясовуються», - повідомили на АЕС.

Зараз на атомній електростанції працюють п’ять енергоблоків. Адміністрація АЕС повідомляє, що радіаційний фон в районі розташування Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні без змін – 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону.

Читайте також: Запорізька АЕС закупилася запчастинами у дилера російського монополіста

Нагадаємо, 28 листопада на Бурштинській теплоелектростанції сталася аварія - через викид гарячої пароводяної суміші і газів з топки котла четверо працівників отримали опіки.