UA / RU
Підтримати ZN.ua

На військових складах має бути достатньо спорядження – Марченко про волонтерські збори на армію

Міністр фінансів каже, що з бюджету щоденно виділяють для війська 5 млрд грн.

На потреби Збройних сил України із державного бюджету щоденно виділяється 5 млрд гривень, ще додаткові кошти виділяють місцеві бюджети, тому не зрозуміло, чому потреби війська досі забезпечують волонтери, які проводять збори, заявив під час організованої Forbes дискусії Business Breakfeast міністр фінансів України Сергій Марченко.

«Я сам не розумію, чому ми досі забезпечуємо військових у складчину, якщо щоденно витрачаємо на сектор безпеки й оборони 5 млрд грн. Протягом кожного дня війни. Хто ще виділяє? Кажуть, місцеві бюджети і органи місцевого самоврядування. Ми порахували їхню можливість на рік — вона варіюється від 15 до 20 млрд. При всій повазі до волонтерів, жодні інші неурядові організації й близько не стоять з можливостями держави щодо забезпечення ЗСУ», - сказав він під час обговорення, коментуючи ситуацію, коли військові досі змушені купувати потрібні речі власним коштом й покладатися на волонтерів.

Міністр заявив, що «на військових складах має бути достатньо спорядження та зброї» та запропонував «ставити конкретним виконавцям» запитання, чому озброєння й амуніція не доходять до бійців.

Читайте також: Голова мінфіну заявив про брак грошей на мобілізацію

Чому було не варто не залишити місцеві бюджети без коштів на гарантовані державою статті видатків розповідав Юрій Ганущак у статті "Фіскальна реформа та ПДФО військових: чому місцева влада та Кабмін мають сісти за стіл переговорів".