UA / RU
Підтримати ZN.ua

На вересень 2018 року було освоєно 63% фінансування доріг загальнодержавного і 37% доріг обласного значення

Багато адміністрації та облавтодори виявилися не готові до таких проектів.

У рамках виконання програми розвитку дорожньої інфраструктури станом на вересень 2018 року було освоєно 63% від планового обсягу фінансування по дорогах загальнодержавного користування та 37% по дорогах обласного значення.

Про це в інтерв'ю для DT.UA сказав в. о. директора ДП "Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М. Шульгіна" Артем Безуглий. Він упевнений, що за час, який залишився до кінця року, загальнодержавні проекти буде виконано на 100%, але щодо областей є скепсис.

"Чимало адміністрацій та облавтодорів виявилися не готовими до таких проектів. Нема досвіду проведення тендерів, розробки проектної документації ", - відзначає експерт. У деяких областях, за його словами, зрив дорожніх програм зумовлений боротьбою між підрядниками, які блокують тендери. З тих чи інших причин серед аутсайдерів цього року - Миколаївська і Київська області, де на вересень виконано менш як 20% робіт. Серед фаворитів - Запорізька, Тернопільська, Полтавська і, звісно ж, Вінницька області. Восени відстаючих було додатково покарано: неосвоєні ними кошти Кабмін переспрямував тим, хто показав хороші темпи.

Детальніше про динаміку будівництва доріг читайте в статті Сергія Куюна "Щасливої дороги!" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".