UA / RU
Підтримати ZN.ua

На українській митниці почалися хабарі вже і за дозвіл експортувати зерно

Попався керівник митного посту на Одещині.

Викрито керівника митного посту на Одещині, який вимагав хабарі за митне оформлення зерна. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

"Затримано керівника митного посту «Рені» Одеської митниці під час одержання неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, керівник посту протягом липня 2022 року вимагав від представника суб’єкта господарювання систематично надавати йому неправомірну вигоду за нестворення штучних перешкод та пришвидшення митного оформлення експорту зернових культур з України. Вартість за один вантажний автомобіль становила більше тисячі гривень.

Правоохоронці затримали його після одержання 154 тис грн неправомірної вигоди.

Наразі тривають обшуки та інші невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Читайте також: Асоціація виробників зерна Болгарії підбурює фермерів на протести через експорт українського зерна

Нагадаємо, 2 серпня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг провів розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Одним з обговорюваних питань став експорт зерна з України. Столтенберг наголосив на важливості повної реалізації домовленостей досягнутих сторонами у Туреччини.

У зв'язку з тим, що росіяни одразу після укладання зернової угоди атакували Одесу, США зараз готують ще один план для експорту зерна з України

Перше судно з українським зерном успішно пройшло зерновим коридором та дісталося територіальних вод Туреччини. Однак мета України – зробити експорт  регулярним і безпечним, зазначив президент України Володимир Зеленський.  Це дозволить українським аграріям підготуватися до посівної наступного року, забезпечити продовольчу безпеку країни та зірвати плани агресора використовувати продовольство як зброю