UA / RU
Підтримати ZN.ua

На світових ринках почалася паніка на новинах про лідерство Трампа

Результати Трампа нагадали економістам шок після Brexit.

Долар впав по відношенню до євро та ієни

Долар упав проти ієни і євро, а мексиканський песо впав на 7% на новинах про лідерство Дональда Трампа на результатах голосування в ході президентських перегонів у США. Дані з виборчих дільниць викликали в середу, 9 листопада, масштабні потрясіння на світових ринках, пише AFP.

Інвестори почали продавати акції, активи, пов'язані з ринками, що розвиваються, і йти у захисні активи - золото, ієну, так як перемога кандидата-республіканця створює високий ступінь невизначеності на багатьох ринках.

Долар впав більш ніж на 4%, до 101,19 ієни, перш ніж відскакуючи назад до 101,51. До євро долар також знизився майже на 3%, до $ 1,1300 на торгах у Токіо.

Зниження мексиканського песо на 7% по відношенню до долара (до 20,78), яке стало індикатором шансів Трампа на перемогу, стало рекордним за останні 20 років.

Ф'ючерси на S&P 500 падали на 4,8%. Японський Nikkei 225 втрачає 5%. В той же час зростають в ціні американські Treasuries, ф'ючерси на золото подорожчали на 4%.

Тим времененм нафта Brent впала нижче за $ 45.

"Звичайно, я не можу нічого певного на даний момент сказати, але атмосфера на ринку нагадує ту, що була п'ять місяців тому", - сказав Дайсуке Каракама, ринковий економіст Mizuho Bank сказав, згадуючи про шоці з-за Brexit.

Слідкуйте за ходом виборів президента США в онлайн-трансляції на DT.UA.