UA / RU
Підтримати ZN.ua

На саміті Україна-ЄС підписали угоди на 390 мільйонів євро

Підписали три угоди з Євросоюзом та дві з Європейським інвестиційним банком

Прем'єр України Денис Шмигаль розповів те, що на саміті Україна-ЄС в Брюсселі сторони домовилися і підписали угоди на загальну суму в 390 мільйонів євро.

"Україна за останній рік досягла великих успіхів в імплементації Угоди про асоціацію. Так вчора під час 22-го Саміту Україна — ЄС зазначив Президент Європейської ради Шарль Мішель. За участі Президента України Володимира Зеленського та представників Уряду в Брюсселі були досягнуті нові домовленості та підписані важливі угоди на загальну суму 390 млн євро", - написав Шмигаль в Facebook.

Україна підписала три угоди з Європейським Союзом:

І ще дві угоди з Європейським інвестиційним банком:

"Крім того, були окреслені подальші кроки активної співпраці та взаємодії між Україною та ЄС. Серед них і якнайшвидше підписання угоди про спільний авіаційний простір, і «промисловий безвіз», і спільна оцінка у 2021 році досягнень Україною цілей Угоди про асоціацію, що є відправною точкою до її наступного оновлення", - додав Шмигаль.

Детальніше про підсумки саміту Україна-ЄС читайте в статті віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної «Зробити кроки назустріч» для читачів ZN.UA.