UA / RU
Підтримати ZN.ua

На ринку праці в Україні фантастична ситуація, проте у багатьох українців немає досвіду пошуку роботи - експерт

Поки що ситуація фантастична здебільшого для роботодавців.

На ринку праці в Україні з'явилося багато висококласних фахівців, які втратили роботу, проте які не вміють шукати роботу. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів розповів Артур Міхно, співзасновник і керівник проєкту Work.ua.

Вн зазначив, що для роботодавців це фантастичний час пошуку співробітників. Їх тепер не треба "перекупляти".

"На ринку зараз з'явилося дуже багато людей високої кваліфікації, які працювали і були задоволені. Для роботодавців – це фантастичний період. У п'ять разів більше відгуків на кожну вакансію. І є дуже класні фахівці. При чому за досить адекватну ціну. Тому що раніше, щоб переманити їх, треба було запропонувати на 30–40 відсотків більшу зарплату. А зараз вони згодні на трохи менше, ніж мали.", – говорить Міхно.

За його словами, у середньому в Україні вакансій значно менше, ніж на них є попит.

Водночас, за його словами, багато людей, які працювали довгий час, тепер не знають, як шукати нову роботу.

"Щодо фахівців, які втратили роботу. У багатьох людей немає розуміння, як шукати нову", – каже Міхно.

Читайте також: Як українцям отримати безповоротні кошти на відкриття бізнесу: умови програми "єРобота"

Нагадаємо, незабаром в Україні створять єдину базу вакансій, яка буде оновлюватись в режимі реального часу. Державна служба зайнятості за участі Міністерства економіки України підписала  договір про співпрацю та інформаційну взаємодію з 5 найбільшими сайтами з працевлаштування.

Сайти з пошуку роботи також отримають доступ до даних Державної служби зайнятості та зможуть розміщувати інформацію про вакансії на своїх сайтах. Це дозволить додатково інформувати українців про всі варіанти працевлаштування.

На даний час за вакансіями, наприклад, державної служби можна стежити на урядовій сторінці "Реформа державного управління" в Фейсбук. Наразі вакансії там оприлюднюються раз на тиждень.