UA / RU
Підтримати ZN.ua

На "Райффайзен банк Аваль" знайшлося 12 покупців

Україну продовжують залишати найбільші іноземні банки. Незабаром може бути продано "Райффайзен банк Аваль".

Raiffeisen Bank International отримав 12 пропозицій від потенційних покупців бізнесу в Україні, де йому належить "Райффайзен банк Аваль", повідомив газеті Die Presse виконавчий директор банку Карл Севельда.

"Ми ведемо переговори з зацікавленими сторонами. Спочатку було 12 пропозицій. Дещо ми виключили. Кілька зацікавлених сторін проводять юридичну експертизу", - сказав Севельда австрійській газеті, додавши, що рішення про продаж ще не остаточне.

Він сказав, що український бізнес банку отримав прибуток 90 мільйонів євро у минулому році, а балансова вартість його активів становить близько 820 мільйонів євро.

Raiffeisen, другий за величиною банк Центральної та Східної Європи повідомив у минулому році, що може піти зі Словенії, України та Угорщини, але поки не має певних планів.

Раніше у цьому році українську "дочку" ("Правекс-Банк") зі збитками продав Дмитру Фірташу найбільший роздрібний банк Італії, Intesa Sanpaolo. Кілька європейських банківських груп в останні роки покинули ринок України на тлі девальвації гривні в 2008 році, що створила позичальникам труднощі з виплатою кредитів в іноземній валюті. !zn

Читайте також:

Фірташ купив Правекс-Банк

Platinum Bank продано новим інвесторам

"Альфа-груп" може придбати бізнес Raiffeisen в Україні і Росії