UA / RU
Підтримати ZN.ua

На посаду міністра з питань стратегічних галузей претендує власниця ТМ «Експрес манікюр»

Бізнес-леді Олена Липівська-Ергюль подала відповідну декларацію.

На посаду віце-премʼєра - міністра з питань стратегічних галузей претендує Олена Липівська-Ергюль, яка є власницею торговельної марки «Експрес манікюр». Про це свідчить подана нею 30 вересня уточнена декларація кандидата на посаду в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Відповідно до документу, право власності на торговельну марку "Експрес манікюр" до активів Липівської-Ергюль належить з 2009 року. ЇЇ дохід за 2020 рік у розмірі 20,4 тис. грн вказано від основного місця роботи - зареєстрованої в Туреччині компанії Sahne Vizyon Casting Turism.

Чоловік - громадянин Туреччини Ергюль Сюлейман Оузхан - за минулий рік отримав 633,84 тис. грн у турецькій компанії Tantur Tourism Co. Згідно з держреєстром, людина з такими ж даними, як у чоловіка декларанта, була співвласником туристичної компанії "Карья тур", визнаної банкрутом у 2010 році.

Липівська-Ергюль володіє земельною ділянкою площею 1000 кв. м у с. Ревне Бориспільського району, спільно з чоловіком, донькою і батьком - квартирою у Києві 71,5 кв. м і разом із чоловіком та дочкою - квартирою 189,4 кв. м у Туреччині.

Крім цього, Липівська-Ергюль задекларувала три сумки Chanel загальною вартістю понад 700 тис. грн, одяг цієї марки і марки Fendi приблизно на 2 млн грн, а також ювелірні прикраси Cartier та Van Cleef & Arpels на суму близько 800 тис. грн.

В її власності перебуває автомобіль Range Rover Sport 2016 р. в., у власності чоловіка - Mercedes-Benz E180 теж 2016 р. в.

Крім цього, на умовах договору лізингу з ТОВ "УЛФ-Фінанс" декларант користується Toyota Rav-4 Hybrid 2018 р. в.

Кандидат на посаду, зокрема, задекларувала готівкою $378 тис., EUR877 тис. і 1,5 млн грн. Майже 1 млн грн вона позичила третім особам.

Ергюль Сюлейман Оузхан має, зокрема, вклади в розмірі $147 тис. та EUR16,9 тис. у турецькому Garanti bank, також $285 тис. та EUR710 тис. готівкою.

Читайте також: У міністра Кулеби з’явився новий заступник — Микола Точицький

Як пише ZN.UA, у вересні минулого року уряд своєю постановою затвердив Положення про Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості. В системі виконавчої влади з'явився новий орган, відповідальний за реформування оборонно-промислового комплексу і формування військово-промислової політики. З призначенням нової міністерки ситуація навряд чи зміниться на краще.

Детально читайте в статті Дмитра Менделєєва, офіцера, держчиновника 2 рангу, на фюзеляжі якого два збитих за корупцію глави Міноборони і більше 70 кримінальних справ, відкритих за публікаціями автора в ZN.UA - "Мінстратегпровал".