UA / RU
Підтримати ZN.ua

На порталі "Дія" розсортували усю інформацію по земельній реформі: для землевласників, покупців та орендарів

Крім того, на сторінці кожен громадянин знайде довідкові матеріали та інструкції щодо користування земельною ділянкою, а також стосовно купівлі й продажу земельної ділянки тощо.

На порталі "Дія.Бізнес" з'явився новий розділ — "Земельна реформа", де зібрано усю актуальну інформацію про можливості для розвитку власної справи у сфері земельних відносин, та систематизовано окремо для землевласників, покупців та орендарів. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Так, на сторінці "Земельна реформа" доступна інформація про всі нові можливості для землевласників, фермерів та громад, а також для тих українців, які раніше не мали змоги придбати й розпоряджатися землею.

Інформація розподілена за трьома напрямами:

Крім того, на сторінці кожен громадянин знайде довідкові матеріали та інструкції щодо користування земельною ділянкою, а також стосовно купівлі й продажу земельної ділянки. Зокрема:

Розділ запущено спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо, як показало  дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" селяни визнають, що не мають достатніх юридичних знань чи доступу до консультацій із правових питань.

Третина (від 31 до 34%) власників паїв вважають, що держава повинна "захистити власників паїв від погроз осіб, які хочуть скупити чи захопити землі".

В усіх областях люди бояться, що "нові правила" вже прописано під "олігархів" і місцевих "баронів" із грішми та зв’язками у владі, які скористаються ситуацією та примусять селян продавати землю за безцінь.

Детальніше читайте про це в статті експерта Фонду "Демократичні ініціативи" Петра Бурковського - "Кому — перемога, а кому — виклик. Що не потрапило до президентського спічу про земельну реформу".