UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Марилівському спиртзаводі присутні всі необоротні активи - Фонд держмайна

Фонд держмайна розкрив всю інформацію про приватизаційні активи в онлайн та забезпечив рівний доступ до інформації про об’єкти приватизації за принципом «всі знають все». Додаткова перевірка показала наявність всіх необоротних активів та відповідність технічної документації. Про це повідомляє прес-служба Фонду держмайна.

Компанія «СП Zernoff», яка перемогла в аукціоні з приватизації Марилівського спиртзаводу, звернулася в суд про начебто відсутність окремого обладнання та документації на Марилівський МПД ДП «Укрспирт». З метою захисту інтересів інвесторів був проведений огляд території і активів Марилівський МПД ДП «Укрспирт».

За результатами проведеного огляду підтверджено наявність на Марилівському МПД ДП «Укрспирт» всіх без винятку необоротних активів, у тому числі, які вказувалися відсутніми або неідентифікованими, а також підтверджено відповідність технічних площ будівель, заявлених до приватизації відповідним технічним документам.

"Звернення компанії до суду може бути витлумачено як спроба повернути гарантійний внесок і не платити решту коштів, про що свідчить постійне відкладання інвестором оплати коштів за актив", - зазначили у Фонді держмайна.

В рамках демонополізації ринку спирту Фонд держмайна провів 20 приватизаційних аукціонів на 1,3 млрд грн, а 9 переможців онлайн-аукціонів оплатили кошти і отримали у власність спиртові активи без будь-яких зауважень.

Зазначені об'єкти, які були приватизовані першими, - непрацюючі об'єкти по виробництву спирту, все майно яких перебуває під охороною ДП «Укрспирт»