UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Луганщині окупанти змушують населення видаляти з телефонів застосунки українських банків

Зокрема видаляють застосунки "Ощадбанку", "Приватбанку" та monobank.

Окупанти в Луганській області продовжують всіляко обмежувати користування гривні місцевим населенням. Тепер вони перевіряють телефони на блокпостах та змушують видаляти додатки українських банків. Про це повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

Зазначається, що загарбники посилили поліцейсько-адміністративний режим та активно перевіряють громадян. Проводять рейди та перевірку телефонів на блокпостах.

"Ці заходи все частіше видаються неефективними, відтак окупаційні адміністрації вирішили витягнути хоч якусь користь для себе. Тепер під час перевірок телефонів в людей вимагають видаляти додатки українських банків, зокрема "Ощадбанку", "Приватбанку" та monobank", – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: На Луганщині росіяни тиснуть на підприємців, які використовують українську гривню, а не валюту окупантів – ОВА

Раніше повідомлялось, що на торговельних об’єктах захопленого регіону росіяни проводять масові рейди для виявлення фактів розрахунків із населенням у гривні. Від підприємців вимагають встановлювати цінники тільки в рублях, що в результаті призвело до переходу населення на безготівкову оплату.