UA / RU
Підтримати ZN.ua

На допомогу інвалідам та сім'ям з дітьми перерахували 3,2 млрд грн

Кошти перераховані на рахунки органів місцевого самоврядування.

Державна казначейська служба 5 листопада перерахувала з держбюджету на рахунки фінансових органів обласних держадміністрацій перший транш субвенції на матеріальну допомогу різним верствам населення в сумі 3 млрд 199,2 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Держказначейства.

У повідомленні сказано, що виплата допомоги буде здійснюватися наступним категоріям громадян: сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям; особам, які не мають права на пенсію; особам з інвалідністю; дітям з інвалідністю.

Крім цього, тимчасова державна допомога передбачена також дітям, непрацюючим громадянам, які досягли загального пенсійного віку, але не отримали права на пенсійну виплату, особам, що доглядають за інвалідами I або II групи з психічними розладами, непрацюючим працездатним громадянам, які доглядають за інвалідами I групи, а також за пенсіонерами, які досягли 80-річного віку.

В Казначействі відзначили, що персоніфікований облік по виплатах субвенцій фізичним особам відомство не веде. Облік одержувачів таких допомог здійснюють органи соціального захисту населення в районах і містах.

II транш субвенції будуть перераховано 20 листопада, згідно з уточненою інформацією про фактично нараховані у поточному місяці суми такої допомоги, наданої обласними фінансовими органами.

Повідомлялося, що в Нацбанку очікують, що до кінця поточного року зростуть витрати уряду. Відповідно, може знову змінитися облікова ставка.

Нагадаємо, що експерти МВФ знаходяться в Києві і проводять консультацій з державного бюджету-2019, прийняття якого є умовою надання Україні фінансування за новою програмою stand by. Консультації триватимуть до 4 по 9 листопада.