UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Бурштинській ТЕС ліквідували пожежу внаслідок російської атаки

В станцію влучили чотири ракети

В Івано-Франківській області ліквідували пожежу на Бурштинській теплоелектростанції, яка виникла внаслідок влучання російської ракети, повідомила голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації  Світлана Онищук

За словами керівниці області, під час ранкової атаки на інфраструктурні об’єкти України в Івано-Франківській області сили протиповітряної оборони збили одну ворожу ракету, однак чотири ракети таки  влучили в об’єкт критичної інфраструктури області – Бурштинську ТЕС.

В області відразу знизилась напруга в мережі, однак енергопостачання не припинилось. Також ніхто з працівників станції внаслідок удару не постраждав.

За даними ДСНС, пожежу на ТЕС ліквідували близько 16:40. До ліквідації  залучили 65 рятувальників та 18 спецавтомобілів.

«Пожежа на Бурштинській ТЕС ліквідована», - зазначила у свою чергу Онищук.

Читайте також: Внаслідок ударів по Львову 90% міста залишилося без світла

За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, ворожі ракети в понеділок влучили в енергетичну інфраструктуру 11 областей України та міста Київ. Такими діями окупанти порушили електропостачання майже у всій Україні. За його словами, Україна, ймовірно, зможе відновити роботу більшості об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених внаслідок масованих ракетних ударів РФ, уже сьогодні.