UA / RU
Підтримати ZN.ua

На аудит "Укроборонпрому" виділили 32 млн гривень

Також до парламенту внесуть законопроект про розкриття фінансової діяльності концерну.

Кабінет Міністрів України виділив 32 мільйона гривень на проведення фінансового аудиту державного концерну "Укроборонпром". Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив на засіданні уряду у середу.

"Ми виділяємо сьогодні на поворотній основі 32 мільйона гривень для "Укроборонпрому" для того, щоб "Укроборонпром" розпочав глибокий фінансовий аудит своєї діяльності", - сказав прем'єр.

Також, за його словами, у середу, 22 травня, до парламенту буде внесений проект закону щодо прозорої роботи Концерну у всіх питаннях, що стосуються військової тематики і закупівель у цій сфері.

Нагадаємо, га попередньому засідання уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що державний концерн "Укроборонпром" впродовж десяти днів має завершити підписання усіх угод з аудиторськими компаніями та розпочати аудит концерну.

Як повідомлялося, міжнародний аудит держконцерну планувався ще в 2017 році, проте "завис" на тендері. На аудит передбачалося виділити 130 мільйонів гривень. У тендері на проведення міжнародного аудиту держконцерну "Укроборонпром" в системі ProZorro подали заявки12 світових аудиторських компаній.