UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Німеччини озвучив умову скасування антиросійських санкцій, але для Путіна добрих новин немає

Ані умови Росії для відновлення миру в Україні, ані повернення довіри до Путіна в Німеччині не обговорюють.

Санкції з Росії будуть зняті тільки в тому випадку, якщо Росія виведе свої війська з України, проте до президента РФ Владіміра Путіна довіри в Німеччині не буде більше ніколи. Про це заявила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок в інтерв'ю газеті Bild.

«Санкції будуть зняті тільки в тому випадку, якщо Росія виведе свої війська» _ зазначила глава німецького МЗС.

Бербок наголосила, що просто припинення вогню недостатньо. Це може бути лише першим кроком для зняття санкцій.

За її словами, мир на умовах, продиктованих Росією також є неприйнятним.

"Це не принесе бажаної безпеки ні Україні, ні нам в Європі. У гіршому випадку це було б запрошенням до наступної війни – ще ближче до наших кордонів", - зазначила Бербок.

Водночас, як випливає із заяви глави німецького МЗС, будь-яке рішення щодо санкції не поверне Німеччину до колишніх стосунків з президентом РФ Владіміром Путіним.

"Ми більше ніколи не зможемо покладатися на обіцянки Путіна. Це більше, ніж відсутність війни, це про безпеку життя у свободі. Але Путін безповоротно зруйнував мирний порядок, який ми знали в Європі. Як би ми не хотіли цього, немає шляху назад до часу до 24 лютого", - зазначила вона.

Бербок також додала, що необхідно допомогти Україні бути достатньо сильною, щоб країна могла вирішувати сама за себе.

«Тому що саме українці гинуть у цій війні і яким загрожують утиски і тиранія під російською окупацією. Ніхто не має права нав'язувати їм правила», - сказала міністр.