UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВС замовило ЄДАПСу дорогезні права і свідоцтва на 113 млн грн

ЄДАПС, який заробив на тендерах мміліції вже 1,3 мільярди, МВС замовило віготовити ще чотири сотні документів ціною від 105 грн до 199 грн за штуку. При тому, що у минулому році їх вартість була набагато нижчою.

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України 30 жовтня уклало угод з консорціумом «ЄДАПС» на виготовлення бланків на пластиковій основі не суму 113,26 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

МВС замовило 240 тис бланків водійських прав і 300 тис свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу по 199 грн./шт., а також 60 тис. дозволів на носіння та зберігання зброї 105,6 грн./шт.

Янукович своей подписью откроет «ЕДАПСу» дорогу к монополизации рынка документов строгой отчетности

Ці ціни значно вищі від тих, по яким «ЄДАПС» раніше продавав бланки. За словами уповноваженого iз дерегуляції Михайла Бродського, в 2011 році вартість виготовлення ЄДАПСом водійського посвідчення становила 120 гривень, водночас «вартість пластикової банківської картки, що має вищий ступінь захисту, ніж бланк посвідчення водія, становить від 8 до 26 гривень».

МВС обрало «ЄДАПС» постачальником по неконкурентній процедурі закупівлі «в одного учасника», оскільки за даними реєстру ліцензіатів Міністерства фінансів тільки цей консорціум має ліцензію на виготовлення цих бланків.

З 2008 року «ЄДАПС» отримав державні підряди на суму щонайменше 1,33 млрд грн. !zn

Читайте также:

МВД снова заказало у ЕДАПСа паспортов на 100 млн грн

Рада сократила перечень документов строгой отчетности, но бюллетени не тронула

Директор комбината «Украина»: «Производство паспортов перейдет под полный контроль государства»