UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВФ закликав Україну до поступового підвищення тарифів на газ і тепло

На думку МВФ, підвищення тарифів на газ і тепло в Україні, поряд з інвестиціями у внутрішнє виробництво енергоносіїв, дозволить збалансувати попит та пропозицію на них.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) закликала Україну до поступового підвищення тарифів на газ і тепло, поліпшення платіжної дисципліни.

"Всеосяжна реформа енергетичного сектора має вирішальне значення для зниження навантаження на бюджет і набуття енергетичної незалежності", - відзначає МВФ у коментарях до консультацій за статтею IV статуту, яку було оприлюднено в суботу.
На думку МВФ, підвищення тарифів, поряд з інвестиціями у внутрішнє виробництво енергоносіїв, дозволить збалансувати попит та пропозицію на них.
Важливими напрямками енергетичної стратегії України також мають стати енергоефективність та поліпшення системи субсидування незахищених верст населення, вважають у МВФ.
Як повідомлялося, МВФ прогнозує зростання дефіциту держфінансів України в 2012 році до 3,25% ВВП. Зокрема, дефіцит НАК "Нафтогаз Україна", як очікується, досягне 2% ВВП. !zn
Читайте також:
Житлово-комунальні послуги для населення будуть поетапно дорожчати після виборів
Мінфін вловив від МВФ позитивні сигнали
МВФ погіршив прогноз світової економіки
МВФ не збирається розморожувати програму кредитування України
«Укрзалізницю», постачальників газу, електрики і послуг ЖКГ змусять привести тарифи у відповідність з якістю послуг
МВФ рекомендує Україні збільшити податки для багатих