UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні розпочалася чергова місія МВФ для п'ятого перегляду програми розширеного фінансування

Сторони обговорили впровадження реформ і виконання структурних маяків

Міжнародний валютний фонд починає місію для п'ятого перегляду програми розширеного фінансування EFF. Це дозволить Україні залучити 1,1 млрд доларів цієї осені.

Про початок чергових перемовин з МВФ написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram в понеділок, 2 вересня.

Читайте також: МВФ обговорить зменшення виплат за кредити Україні – Bloomberg

"Обговорили початок роботи місії під час розмови з директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером.

Подякував пану Каммеру та всій команді Фонду за послідовну роботу над четвертим переглядом програми, що відбувся цього літа", - написав Шмигаль.

Сторони, зокрема, обговорили впровадження реформ і виконання структурних маяків. Відзначили прогрес у цьому напрямку. Україна системно працює з партнерами для забезпечення макрофінансової стабільності. Зокрема, успішно реалізовує програму ЄС Ukraine Facility на суму 50 млрд євро.

"У нашій розмові ми також зосередилися на питанні конфіскації російських активів, які повинні стати вагомим ресурсом для підтримки України. Цінуємо непохитну підтримку МВФ у важкі для нашої держави часи. Продовжуємо працювати задля спільної мети — сильної та успішної України", - додав Шмигаль.

Читайте також: Маяки Ukraine Facility і МВФ: до них слід прийти, а не намагатися їх обійти

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що щоб одержати фінансову допомогу Євросоюзу в рамках програми Ukraine Facility, спочатку треба серйозно потрудитися, — 50 млрд євро просто так з неба не падають. Фінансування в рамках програми Ukraine Facility, а також програми фінансування Міжнародного валютного фонду прямо залежить від виконання індикаторів, передбачених відповідним Планом дій.