UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВФ сумнівається в дефолті США

Вплив дефолту США може призвести до значних збоїв на фінансових ринках. Але це навряд станеться, упевнені в МВФ.

Міжнародний валютний фонд вважає низьку ймовірність настання дефолту США. Про це заявив головний економіст МВФ Олів'є Бланшар.

"Ми розглядаємо це як ризик з низькою ймовірністю, але якщо це відбудеться, то буде мати серйозні наслідки", - сказав він на прес-конференції у Вашингтоні.

Вплив від непогашення боргових зобов'язань буде відчуватися відразу і може призвести до значних збоїв на фінансових ринках і в Сполучених Штатах, і за кордоном, додав головний економіст МВФ.

Говорячи про припинення фінансування уряду США, Бланшар помітив, що вона буде мати обмежені наслідки, якщо буде тривати недовго, а інакше здатна підірвати відновлення економіки США.

Нагадаємо, до 17 жовтня США досягнуть стелі державного боргу і не зможуть виконати свої фінансові зобов'язання в разі, якщо конгрес не прийме закон про підвищення боргового планки. В американському Мінфіні попередили, що дефолт може бути безпрецедентним.

Боргова криза в США проходить на тлі бюджетного. Фінансування уряду було призупинено від моменту нового фінансового року, який у сша починається 1 жовтня, через несхвалення конгресом бюджету на 2014 рік. !zn

Читайте також:

Бюджетний криза обійшлася США в 2 млрд доларів, наслідки для економіки країни все більш відчутні

Білий дім відмовився обговорювати з Конгресом умови запобігання дефолту країни

Американським бюджетникам повернуть зарплату заднім числом

США продовжать виконувати зобов'язання по всьому світу, незважаючи на політичну кризу