UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВФ готовий надати допомогу Україні

Фонд готовий надати допомогу Україні, але дискусія передбачає наявність щонайменше двох співрозмовників, і МВФ поки не знає з ким в Україні розмовляти.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий надати допомогу Україні, якщо її керівництво звернеться за нею. Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард.

"Україна член МВФ. Якщо Україна звернеться за допомогою, економічної або фінансової, ми готові її надати", - зазначила Лагард. Разом з тим, вона підкреслила, що МВФ "потрібен хтось на Україні, з ким можна ці питання обговорювати".

Лагард висловила надію, на те, що ситуація в Україні стабілізувалася. "Але будь-яка дискусія передбачає наявність щонайменше двох співрозмовників, і МВФ поки не знає з ким Україні розмовляти", - зазначила вона.

Зазначимо, що Росія заявила про рішення почекати з купівлею єврооблігацій України, поки в цій країні не буде сформовано новий уряд, а також висловилася за обіг нового Кабміну України до МВФ за кредитом в обмін на проведення ними структурних реформ. !zn