UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВФ допоможе Україні впровадити накопичувальні пенсії

Накопичувальна пенсійна система обговорювалася з останньою місією МВФ.

Кабмін за допомогою МВФ буде розробляти модель впровадження в Україні другого рівня пенсійної системи (обов'язкові накопичувальні пенсії). Про це в інтерв'ю LIGA.net розповіла міністр фінансів Сергій Марченко.

"Ця тема обговорювалася під час останньої місії МВФ (проходила з грудня 2020 по лютий 2021, закінчилася безрезультатно, - Ред.). Експерти Фонду готові долучитися до роботи по визначенню оптимально моделі, яка повинна забезпечити збалансованість публічних фінансів і мінімізувати можливі ризики", - сказав він.

Читайте також: Плановий перерахунок: Для кого і наскільки зростуть пенсії з 1 квітня

Раніше глава Комітету ВР з питань соціальної політики Галина Третьякова заявила, що фінансування пенсій другого рівня буде відбуватися за рахунок Єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб. Від кожного з податків (22 і 18% відповідно) в накопичувальну систему буде перераховуватися по 2%.

Повідомлялося, що Міністерство фінансів не підтримує введення обов'язкової накопичувальної пенсійної системи в разі, якщо вона призведе до розширення дефіциту Пенсійного фонду.