UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ пропонує підвищити тарифи на лікування інфаркту та інсульту

Фінансування на лікування гострого інфаркту міокарда може збільшитися майже вдвічі.

МОЗ виніс на громадське обговорення проект постанови Кабінету міністрів про підвищення тарифів на надання екстреної медичної допомоги, лікування інсульту та інфаркту. Проект "Про внесення змін до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення в 2020 році" оприлюднено на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Він передбачає підвищення з тарифів на надання екстреної медичної допомоги під час інсульту, інфаркту, а також введення нового пакета – механізму підтримки установ, у яких виникли фінансові проблеми в результаті запуску другого етапу мед реформи. На реалізацію проекту планують виділити 2 млрд 331 млн грн.

Зокрема, пропонується:

Нові тарифи пропонується ввести з 1 липня до 31 грудня 2020 року. Гроші на реалізацію проекту планують взяти з фонду боротьби з коронавірусом.

Читайте також: Україна і так звана "ДНР" завершили процедуру обміну утримуваними особами — росЗМІ

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів прийняв програму медичних гарантій для населення, яка почне працювати з 1 квітня 2020 року. Програма буде діяти для всіх видів допомоги: первинної, спеціалізованої, високоспеціалізованої, екстреної, паліативної, медичної реабілітації та реімбурсації ліків. Держава буде фінансувати такі послуги через Національну службу охорони здоров'я, на що в держбюджеті закладено 72 млрд грн.