UA / RU
Підтримати ZN.ua

Moody's підвищило суверенний рейтинг України

Агентство підвищило суверенний рейтинг уряду у зв'язку з врегулюванням реструктуризації 15 млрд доларів приватних єврооблігацій.



В четвер, 19 листопада, міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило урядовий рейтинг емітента України з Ca до Caa3. При цьому агентство змінило прогноз рейтингу з негативного на стабільний.

Наголошується, що Moody's присвоїло рейтинг Caa3 дев'яти новим облігаціям, створеним у біржовий борг України.

Ззгідно з рейтингом уряду також був підвищений рейтинг емітента Fininpro з Ca до Caa3.


Moody's прийняло рішення про підвищення суверенного рейтингу України у зв'язку з врегулюванням реструктуризації 15 мільярдів доларів приватних єврооблігацій, випущених або гарантованих урядом, які полегшують вимоги з обслуговування держборгу і посилюють зовнішню ліквідність країни.

Крім того, на покращення рейтингу вплинув і прогрес у політичних та економічних реформах під егідою Міжнародного валютного фонду. Ці реформи підтримують відновлення економічного балансу і істотно скорочують фінансові дефіцити країни.

19 листопада повідомлялося, що МВФ очікує прямих переговорів України і Російської Федерації про реструктуризацію боргу в 3 мільярди доларів.

Напередодні глава Міністерства фінансів України Наталія Яресько заявляла, що наша країна не виплатить борг РФ в 3 мільярди доларів, оскільки російська сторона не погодилася на реструктуризацію. При цьому офіційний Вашингтон звернувся до Москви з закликом реструктуризувати борг України. У свою чергу РФ заявляла про відмову брати участь у реструктуризації, вимагаючи повернення коштів повному обсязі і обіцяючи подати в суд, якщо їх не отримає.