UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОН: Іноземні студенти дають Україні понад 3 млрд доларів доходу

Іноземні студенти також впливають на імідж держави. 

У МОН називають іноземних студентів "важливою складовою економіки" України, оскільки кожен з них витрачає від 6 до 8 тисяч доларів на рік. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки, посилаючись на дані Українського державного центру міжнародної освіти. 

За підрахунками на 1 січня 2020 року в українських ВНЗ навчається 80 470 іноземних студентів зі 158 країн світу.

У 2019 році на проживання, страхування, харчування, оформлення документів та все інше іноземці витратили в Україні понад 570 млн доларів. Зважаючи на те, що середня тривалість навчання 5-6 років, то загалом дохід держави від студентів з-за кордону за цей період становить понад 3 млрд доларів. 

У МОН заявили, що іноземні студенти не лише покращують імідж країни, але становлять важливу складову її економіки. 

Варто зауважити, що половина іноземних студентів, а саме 39 841 людин, навчаються у медичних закладах освіти. В середньому вартість навчання становить 4,3 тис. доларів на рік. Щодо інших спеціальностей, то ця сума становить 2 тис. доларів. 

Також варто згадати про людей, які навчаються на підготовчому відділенні. В Україні їх кількість становить близько 7 тис., а вартість такого навчання - понад 2,8 тис. доларів.

Також 2,8 тис. студентів навчаються за програмою післядипломної освіти, вартість якої становить 2 тис. доларів на рік. 

Читайте також: Виші України готові приймати на навчання громадян Білорусі - Міносвіти

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України рекомендує з понеділка, 16 листопада, закладам вищої та професійної перед вищими освіти перейти на змішану форму навчання. Відповідний лист заступник міністра Ігор Гарбарук розіслав керівникам установ освіти.