UA / RU
Підтримати ZN.ua

Модель аграрної країни не є стійкою, треба робити ставку на промисловість - Камишин

Сьогодні більшість дронів на фронті - українського виробництва.

Україна потребує зміни економічної моделі, оскільки пріоритет на сільське господарство не може забезпечити стійкого та довгострокового розвитку економіки. Відтак, слід робити ставку на промисловість, зокрема, оборонно-промисловий комплекс. Про це заявив міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, виступаючи на Київському міжнародному економічному форумі.

“Ми 30 років будували аграрну країну і досягли в цьому хороших результатів. Наше зерно найдешевше в світі, наша логістика краща в світі. Але стійкий та довгостроковий розвиток Україні забезпечить не аграрний сектор. Якщо ми зосередимо всі державні ресурси, ми можемо побудувати кращий у світі оборонно-промисловий комплекс, -  зауважив міністр. 

Також Олександр Камишін повідомив, що обсяги виробництва продукції оборонного призначення в Україні стрімко зростають.

“Від місяця до місяця ми маємо кратне зростання. Вже сьогодні більшість дронів на фронті - українського виробництва. Ще півроку тому корпуси для снарядів та мін виробляли лише два ливарних підприємства. Зараз їх більше двадцяти”, - повідомив міністр.

Читайте також: Війна змушує політиків переглянути свої погляди на економіку - Кисилевський

Олександр Камишін також спрогнозував значне зростання експорту озброєень українського виробництва після перемоги України у війні. Зокрема, на його думку, великим попитом будуть користуватись дрони, БТРи та ракетні комплекси.

12 жовтня 2023 року відбувається девʼятий Київський міжнародний економічний форум — щорічна подія, яка обʼєднує представників української влади, бізнесу та суспільства для відкритого діалогу, обміну досвідом, створення простору довіри та ефективних стратегій розвитку економіки.