UA / RU
Підтримати ZN.ua

Митниця РФ не пропустила 45 тонн контрабандного "датського" сала з України

Російські митники виявили, що на упаковках всієї партії товару як країни виробництва вказана Данія, а країни призначення - Україна. За даним фактом порушено три адміністративні справи.

Білгородські митники перекрили канал контрабанди сала з України в Росію, затримавши більш як 45 тонн продукції датського виробництва.

У ніч на 12 жовтня митники затримали три автомобілі, які намагалися провезти контрабандне сало в обхід пункту пропуску. В автомобілі ГАЗ було виявлено 37 картонних коробок з більш ніж 1 тонною сала, а в двох "Газелей" - 234 поліпропіленових мішка з 4,5 тонни сала.

"Відстеживши шлях прямування контрабандного каравану, митники виявили, що перегруз товару здійснювався в рефрижератори на території однієї з організацій міста Шебекіно. За результатами огляду було виявлено 40 тонн сала", - цитує РІА Новини повідомлення митниці.

На упаковках всієї партії товару як країни виробництва вказана Данія, а країни призначення - Україна. За даним фактом порушено три адміністративні справи.

За повідомленнями ЗМІ, в кінці серпня митниця вже припинила чотири спроби незаконно завезти з території України в Ростовську область сало датського виробництва загальною вагою 42 тонни.

Росія постійно звинувачує Україну в реекспорті "заборонених" продуктів з ЄС. Останні підозри РФ впали на збільшився з початком осені експорт овочів і фруктів.

Нагадаємо, 7 серпня Росія заборонила м'ясо, рибу, сири, молоко, а також деякі фрукти і овочі з США і країн Європи. Таке обмеження імпорту продуктів стало російським відповіддю на санкції Заходу проти РФ, які були введені Заходом через її агресії проти України.!zn