UA / RU
Підтримати ZN.ua

Місія МВФ почала переговори з українською владою

Представники МВФ проводять переговори з новим українським урядом.

Прибула в Київ місія Міжнародного валютного фонду розпочала переговори з представниками української влади, повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Перший раунд переговорів зараз буквально проходить", - сказав Яценюк, відкриваючи засідання уряду.

Місія Міжнародного валютного фонду працюватиме в Києві в період з 9 по 18 грудня. Місія МВФ має намір обговорити програму підтримки економічних реформ в Україні.

Міжнародний валютний фонд, місія якого працювала в Києві з 11 по 25 листопада, раніше повідомив, що має намір продовжити дискусії з українською владою після формування нового уряду. Верховна Рада затвердила новий склад Кабміну у вівторок, а вже в середу, 3 грудня, на першому засіданні уряду прем'єр-міністр дав доручення запросити місію МВФ, щоб вона повернулася в Київ на переговори з приводу отримання Україною нових траншів кредиту.

Рада директорів МВФ 30 квітня схвалила кредитну програму stand-by для України в обсязі 16,67 млрд доларів, розраховану на два роки, а у вересні - схвалила прохання Києва і об'єднала третій і четвертий транші з метою отримання їх у поточному році без зміни загального обсягу програми.