UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінсоцполітики погодило "Укрпошті" підвищення тарифу на доставку пенсій

У міністерстві шукають альтернативу "Укрпошті".

Мінсоцполітики погодилося на угоду з "Укрпоштою" щодо підвищення тарифу на доставку пенсій. Зростання в середньому становить 60 грн, але може вирости до 100 грн. Тому у відомстві шукають альтернативу "Укрпошті". Про це заявила міністерка соцполітики Марина Лазебная в інтерв'ю РБК-Україна.

Вона зазначила, що в даний час між Пенсійним фондом і "Укрпоштою" завершуються переговори і 31 березня будуть підписані договори по доставці пенсій.

"Зараз просто в черговий раз" Укрпошта "поставила ультиматум, що припинить доставку пенсій для 3,5 млн осіб. Але тільки через ультиматуми вирішувати це питання не можна", - заявила Лазебная.

За її словами, хоча частину пенсіонерів можна буде перевести на банківську картку, півтора мільйона людей залишаються маломобільною групою, зокрема живуть в селах, де немає банків.

Міністерка підсумувала, що договір з "Укрпоштою" буде підписано, а зі свого боку Мінсоцполітики та Мінінфраструктури підвищать їм тарифи.

За словами Лазебная, уряд розглядає альтернативу "Укрпошті" в майбутньому: "Тобто ми підвищуємо тарифи, але забираємо кількість людей, яких можна перевести на обслуговування до банківських установ. Для інших подумаємо, як можна зробити конкурс, вибрати організацію, яка буде здійснювати виплату і доставку пенсій. Але поки цього немає, ми все ж будемо просити "Укрпошту".

Переговори ведуться в тому числі з Ощадбанком.

Читайте також: Укрпошта закупила понад 1800 автомобілів для пересувних відділень

Нагадаємо, що раніше Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, вирішила відмовити АТ "Укрпошта " в перегляді пропозицій щодо зміни тарифів.

Повідомлялося, що періодично «Укрпошта» лякає тим, що припинить доставку пенсії, якщо Кабмін не сплатить їх доставку.