UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони повернуло незаконно привласнені землі одного військового містечка на 5,5 мільйона гривень

На території даного військового містечка є ще ряд незаконно привласнених ділянок.

Об'єднавши зусилля Міноборони та Мінагрополітики відновили право постійного користування на 16 земельних ділянок на території військового містечка під Києвом. Про це повідомляє прес-служба Мінагро.

"Продовжуємо повертати Міноборони землі оборонного призначення, які були у нього незаконно відібрані. Так, днями було повернуто в державну власність 2 га землі. Їх незаконно привласнили приватні особи, які тепер повинні відповісти перед законом. Для розуміння, ці землі оцінюються в 5, 5 млн грн ", - заявив міністр агрополітики Роман Лещенко.

Землі будуть використовуватися для реабілітації, оздоровлення та відпочинку військовослужбовців і їх сімей, а також для проведення навчань з бойової підготовки офіцерів.

Однак, за його словами, на території даного військового містечка є ще ряд незаконно привласнених земель.

«Це питання, а також ще до десяти таких же скарг зараз розглядає Антирейдерська комісія Мін'юсту", - додав Лещенко.

Міністр зазначив, що спільними зусиллями вже повернули тисячі незаконно привласнених гектарів землі Міноборони в Черкаській, Одеській, Львівській, Київській областях.

Читайте також: У Мінагрополітики прогнозують, що ціна на землю буде рости на 7-10% в рік

Повідомлялося, за станом на 4 жовтня в Україні було укладено 25,255 угод про покупку землі після старту «ринку землі» 1 липня.