UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони готове подвоїти обсяг контрактів із вітчизняними виробниками – Шмигаль

Текстильники запевнили, що здатні повністю забезпечити потреби ЗСУ.

Наступного року Міноборони може щонайменше вдвічі збільшити обсяг контрактів із українськими виробниками.

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Український прем'єр провів сьогодні нараду щодо максимального залучення українського бізнесу та виробників, зокрема українських текстильних підприємств до речового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України.

Читайте також: Такої кількості немає десь на одній поличці — в Міноборони відповіли на питання про зимову форму для ЗСУ

"Поставив завдання Міноборони вчасно забезпечити ЗСУ речовим майном на зимовий період на виконання наказу Президента України, Верховного головнокомандувача Збройних Сил України, і якнайшвидше розпочати формування замовлень на наступні сезони в координації з Міністерством економіки та асоціаціями українських виробників", - повідомив він.

"Наша мета - забезпечити 100% виробництва обмундирування, взуття, натільної та теплої білизни, теплих та постільних речей, спальників, спорядження, спеціального одягу, предметів індивідуального захисту українськими виробниками", - підкреслив він.

За словами прем'єр-міністра, “представники текстильної промисловості запевнили, що здатні повністю забезпечити потреби наших військових. Для підприємств – це нові замовлення, для економіки – податки та нові робочі місця, для ЗСУ – своєчасне, якісне речове забезпечення відповідно до сезону”, – наголосив Денис Шмигаль.

У липні міністр оборони України Олексій Резніков під час онлайн-конференції Forbes "Будуємо разом" повідомив, що держава уклала контракти з п'ятьма вітчизняними виробниками на виробництво шоломів та бронежилетів на загальну суму 3,3 млрд. гривень.

“Щодо сьогодні участі саме приватного бізнесу, ми почали "з коліс" працювати у напрямку демонополізації. За деякими секторами була монополія, на жаль, у забезпеченні Збройних сил”, - зазначив тоді міністр оборони.