UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр фінансів пояснив, чому зараз рівень корупції найменший за 20 років

За його словами, одномоментне очищення від корупції неможливе. 

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що рівень корупції в Україні зараз найменший за останні два десятиліття. Такими спостереженнями він поділився з журналістами Радіо Свобода.

"Корупцію в Україні треба розглядати з декількох площин. Я скажу так. Я вже досить досвідчений. Ви ж кажете, що я податківець зі стажем. За 20 років, за які я розумію процеси в цій країні, рівень корупції зараз найменший, який є. Можливо, в деяких секторах він залишився досить високим. Але в принципі в цілому по системі", – сказав міністр.

Він додав, що одномоментного очищення від корупції в країні бути не може, і це розуміють навіть на Заході.

"Партнери розуміють, що очищення системи влади в Україні не може відбуватися так от: ми сказали, що в нас немає корупції – її немає. Це процес. І те, що, умовно кажучи, роблять суспільні організації, розголос, який є, робота тих же ж органів НАЗК, НАБУ, інших дають свій ефект. З певним запізненням, але ефект є. І партнери це також розуміють", – сказав міністр.

Читайте також: Уряд в обхід НАЗК вніс у Раду законопроєкти про зміни до антикорупційного законодавства. Агентство обурене

Корупція не просто віддаляє нас від перемоги, вона загрожує їй. То чи дійсно це питання не на часі? Ми спитали про це самих українців у рамках опитування, яке на замовлення ZN.UA нещодавно провів Центр Разумкова. Про це читайте в матеріалі Юлії Самаєвої "Головні внутрішні вороги українців — корупціонери у владі. Банкова, спиш?"