UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр економіки разом з дружиною за рік заробили близько 8 мільйонів гривень

Сума зарплат на посаді міністра 534 тис грн.

За минулий рік сім'я міністра економіки Ігоря Петрашко заробила близько 8 млн грн, з яких 534 тис - це зарплата міністра на цій посаді. Про це свідчать дані декларації Петрашко.

Згідно з даними, понад 6 млн грн зарплати Петрашко отримав під час роботи в Управлінському товаристві УЛФ та близько 140 тис - в банку "ПУМБ".

Дружина міністра, громадянка Росії, Світлана Петрашко заробила майже 700 тис грн в державному «Фонді розвитку інновацій». Крім того, вона стала власницею автомобіля Toyota Land Cruiser 200, випущеного в 2020 році. Його вартість склала 2,2 млн грн.

Міністр економіки також отримав прибуток з відсотків від юридичної особи Morgan Stanley, що зареєстрована за кордоном в сумі близько 553 тис грн.

Як і в минулорічній декларації, сім'я міністра зберігає кошти як на банківських рахунках, так і в готівці. У міністра $510 тис і 2,3 млн грн готівкою, у його дружини - $395 тис і близько 1,4 млн грн.

На банківських рахунках у сім'ї Петрашко знаходиться $827 тис і близько 2,1 млн грн.

Читайте також: Рада цього тижня може розглянути законопроєкт Зеленського про позбавлення волі за брехню в деклараціях

Нагадаємо, що з початку 2021 триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у попередньому році; за січень минулорічні доходи в сумі понад 1 млн грн задекларували 336 осіб.