UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінінфраструктури передало в концесію другий морський порт України

Катарська компанія взяла в концесію порт "Ольвія".

Сьогодні, 20 серпня, в концесію на 35 років передали другий український морський порт - спеціалізований порт "Ольвія" в Миколаєві. Про це повідомив в Telegram міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Концесіонер проекту - потужна катарська компанія QTerminals, яка управляє найбільшим торговим портом Катару - Хамад вартістю понад 7 млрд доларів, інвестує в розвиток порту на першому етапі близько 3,4 млрд грн. Всього за 35 років концесії будуть притягнуті до 17,3 млрд грн інвестицій. Це перша пряма катарська інвестиція, друга за обсягом інвестиція після "Криворіжсталі" і одна з найбільших прямих іноземних інвестицій в портову галузь України за всю історію незалежності ", - написав міністр.

Згідно з умовами договору:

Криклій додав, що також оголошений старт концесійного проекту в порту Чорноморська. За його словами, вже розпочато конкурс на відбір консультантів для підготовки ТЕО і тендерної документації.

Читайте також: Верховний Суд розблокував концесію в торговому порту Херсона

Нагадаємо, що 26 червня Міністерство інфраструктури і компанія "Рісо-Херсон" підписали договір і тим самим офіційно передали в концесію Херсонський морський торговельний порт (МТП).