UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінімальні експортні ціни: до переліку Мінагрополітики увійшло п'ятнадцять видів агропродукції

Ціни будуть переглядатися щомісяця. 

Мінагрополітики своїм наказом встановлюватиме мінімально допустимі експортні ціни на відповідні товари з урахуванням умов поставок та щомісяця до 10 числа. В разі, якщо день встановлення мінімальних цін припадатиме на вихідний — наступного за ним робочого дня. Про це повідомляє agrotimes.ua з посиланням на пресслужбу міністерства. 

Відповідно до Порядку затвердження мінімально допустимих експортних цін на окремі види товарів, мінімально допустимі експортні ціни визначатимуться на: мед, горіхи у шкарлупі, горіхи без шкарлупи, пшеницю, жито, ячмінь, овес, кукурудзу, соєві боби, насіння ріпаку, насіння соняшнику, олію соєву, олію соняшникову, олію ріпакову.

Мінімальні експортні ціни будуть встановлюватись в доларах США за кілограм. 

Мінімально допустимі експортні ціни розміщуватимуться на офіційному веб сайті Мінагрополітики не пізніше наступного робочого дня після прийняття наказу та застосовуються з дня, наступного за днем їх розміщення на офіційному вебсайті Мінагрополітики.

Читайте також: Українські аграрії експортували 4,9 млн тонн зернових – Мінагрополітики

Забороняється експорт окремих видів товарів, якщо передбачені зовнішньоекономічним договором контрактні (зовнішньоторговельні) ціни є нижчими, ніж затверджені Мінагрополітики мінімально допустимі експортні ціни.

Мінімально допустимі експортні ціни будуть застосовуватися після запровадження  режиму експортного забезпечення.