UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінфін закрив податкові лазівки для компаній Порошенка, Ахметова та Веревського

Зміни в Конвенції з Нідерландами дозволять поповнювати держбюджет мінімум на 300 млн грн в рік.

Підписана міністром фінансів Олександром Данилюком на початку цього тижня Конвенція про уникнення подвійного оподаткування між Україною та Нідерландами дозволить закрити схеми оптимізації податків для українських компаній "Кернел", ДТЕК, "Рошен" і "Метінвест", повідомив в ході брифінгу сам міністр фінансів Олександр Данилюк, передає "УНІАН".

За словами міністра, Нідерланди входять у ТОП-3 країн, які виводяться гроші з України без сплати податків.

"Простими словами, ми закрили можливості для оптимізації податків для таких компаній як "Кернел", ДТЕК, "Рошен" і "Метінвест"... Податки треба платити там, де заробляються гроші", - сказав міністр.

За словами міністра, здійснення цієї ініціативи принесе держбюджету, за попередніми розрахунками, понад 300 млн грн в рік.

Раніше Міністр фінансів України Олександр Данилюк та державний секретар міністерства фінансів Нідерландів Менно Сніл підписали Протокол про внесення змін до Конвенції між Україною і Королівством Нідерландів про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно. Укладення даного протоколу дозволяє уникнути подвійного оподаткування доходів фізичних і юридичних осіб, які виникають на територіях обох країн. Даний результат буде досягатися шляхом розподілу права оподаткування окремих видів доходів між двома країнами, в залежності від місця їх виникнення, так і шляхом обліку в податкових зобов'язаннях платника податків однієї держави сум податків, сплачених на території іншої держави.