UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінфін України очікує вирішення питання з кредитом МВФ у червні

Між МВФ і Україною немає неузгоджених питань. Місія МВФ повинна повернутися до Вашингтона з позитивним висновком.

Заступник міністра фінансів України Юрій Буца прогнозує, що рада директорів МВФ розгляне питання про продовження співпраці з Україною за програмою EFF у червні.

"Ми зобов'язуємося виконати всі попередні умови в червні. Сподіваємося, що в червні, після виконання Україною всіх зобов'язань, відразу ж буде засідання ради фонду, яка прийме позитивне рішення", - сказав він.

Буца також підтвердив, що місія МВФ, як і планувалося, має намір завершити роботу 18 травня.

"У нас немає проблемних, неузгоджених питань, щоб її робота продовжувалася. Суть роботи місії – узгодження тексту меморандуму. Сьогодні ми верифікуємо весь текст ще раз", - пояснив він, додавши: "Я сподіваюся, що місія фонду повернеться до Вашингтона з чітким розумінням того, що уряд України буде реалізовувати всі ті речі, про які ми домовлялися раніше і зараз".

Місія МВФ 10 травня приступила до роботи в Україні в рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF. Місія працюватиме до 18 травня.

16 травня спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що на поточному пленарному тижні Верховна Рада розгляне низку законопроектів, підготовлених в рамках співпраці з МВФ.

Fitch Ratings прогнозує, що уряд України зможе домогтися отримання відкладеного траншу МВФ на 1,7 млрд доларів на початку третього кварталу 2016 року.