UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінфін розмістив військові облігації на 12,6 млрд.

Це майже вдвічі більше, ніж минулого тижня.

Міністерство фінансів 24 травня розмістило військові облігації на суму понад 12,6 млрд грн. Це майже вдвічі більше, ніж минулого тижня, повідомляє пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що від розміщення короткострокових гривневих 3-місячних облігацій під 9,5% річних до бюджету залучили 546 млн грн. Від розміщення 6-місячних цінних паперів під 10% річних - 8734 млн грн. 1,5-річних облігацій було продано на 90 млн під 11,5%.

Крім того, Мінфін розмістив доларові 1-річні облігації під 3,7%. До бюджету залучено 55 млн дол. Від розміщення 6-місячних облігацій у євро під 2,5% бюджет отримав 52 млн євро.

Читайте також: Російські банки почали погашати свої зобов'язання щодо внутрішніх облігацій у рублях, а не доларах і євро

Як писало ZN.UA, Мінфін випустив військові облігації і вже на першому ж аукціоні зміг залучити від їхнього продажу 8 млрд грн. Подібні інвестиційні інструменти — давні супутники війн, вони дозволяють людям підтримати військових грошима, причому гроші беруть у борг, а потім повертаються із відсотками. Докладніше про те, чому це вигідно та інші подробиці читайте у матеріалі Юлії Самаєвої, редакторки економіки видання - "Чому купити військові облігації - це хороша ідея".