UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінфін повідомив про відшкодування ПДВ на 50,6 млрд грн

Відмовлено у відшкодуванні на суму 359,5 млн грн.

Міністерство фінансів відшкодувало 50,6 млрд грн податку на додану вартість за час роботи нового порядку його відшкодування. Про це йдеться в повідомленні на сайті Мінфіну.

Наголошується, що з 1 квітня, коли запрацювала система автоматичного відшкодування ПДВ, реєстру надійшло 17,43 тис заявок на загальну суму 62,7 млрд грн.

Суми, за якими відмовлено у бюджетному відшкодуванні та/або знаходиться на оскарженні - 359,5 млн грн. Також направлені повідомлення про відмову у прийнятті податкової декларації або уточнюючого розрахунку на 12,4 млрд грн.

У Мінфіні уточнили, що залишок становить 10,5 млрд грн, з якої найбільша частка за заявками, що надійшли в серпні (10,2 млрд грн). Залишок за заявками за квітень склав 5,3 млн грн, за травень - 20,8 млн грн, за червень - 34,4 млн грн, за липень - 301,5 млн грн.

Повідомлялося, що показники автоматичного відшкодування ПДВ демонструють позитивну динаміку.

Нагадаємо, на початку серпня повідомлялося, що борги з відшкодування ПДВ скоротилися на 60%.

Детальніше про підсумки роботи системи блокування податкових накладних та онлайн-реєстру відшкодування ПДВ читайте в статті Юлії Самаєвої "Раз блокували, два блокували!" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".