UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міненерго може до кінця року відновити 3 ГВт генерації, але є умова — Галущенко

Міністр каже, що енергетикам потрібні гроші. 

До кінця поточного року Україна зможе повернути до роботи майже 3 ГВт генерації. Але є умова - потрібне фінансування. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко на брифінгу для партнерів України, йдеться у повідомленні Офіса президента та Міненерго.

У брифінгу брали участь представники Офісу Президента, центральних органів виконавчої влади, представники обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, іноземних дипломатичних місій та міжнародних організацій. 

"Активно шукаємо фінансову підтримку, щоб якомога швидше додати потужності до енергосистеми та гарантувати надійне енергопостачання для ключових об’єктів", – сказав Галущенко.

Читайте також: Зима 2024-2025: як підготувати оселю до відсутності світла та тепла

За його словами, при Міненерго діє спеціальна технічна група, яка тісно співпрацює з енергокомпаніями та місцевими адміністраціями, здійснює аналіз усіх проєктів, надає необхідну технічну підтримку та формує зведений перелік потреб. Вже розроблено детальний опитувальник для регіонів  щодо проєктів розподіленої генерації, які реалізуються або будуть реалізовані.

Повідомлялось, що наступного тижня можуть знову повернутися графіки вимкнення електроенергії. Адже в країні прогнозують спеку та, як наслідок, збільшення споживання електроенергії.