UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінекономіки спрогнозувало попит на прості робочі професії до 2018 року

До 2018 року в Україні будуть затребувані в основному робітничі професії. Надалі знадобляться фахівці.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України підготувало середньостроковий прогноз потреби у робочій силі на 2015-2018 роки.

"За нашими розрахунками, найбільшою буде потреба в найпростіших професіях у сільському господарстві, торгівлі та сфері послуг. Об'єктивним є зростання попиту на продавців і демонстраторів. Також спостерігатиметься попит на робітничі професії, зокрема, будуть потрібні робітники на будівництві, у транспортній галузі, у сфері видобутку корисних копалин. Залишатиметься потреба у водіях і робітниках із обслуговування пересувної техніки та працівниках, які надають персональні й захисні послуги", – розповів директор департаменту економіки соціальної та гуманітарної сфери Мінекономрозвитку Олександр Савенко.

За розрахунками міністерства, подальший розвиток економіки потребує інженерних кадрів, професіоналів в галузі фізичних, математичних та технічних наук. Згідно з прогнозом, буде активно розвиватися сфера інформації і телекомунікації, зросте потреба у фахівцях IT-сектора. Крім того, адаптація вітчизняних підприємств до стандартів ЄС викличе додаткову потребу у робітниках металургійних і машинобудівних професій.

У процесі підготовки прогнозу Міністерство економічного розвитку і торгівлі була проаналізована ситуація на ринку праці, визначені професії, які будуть затребувані. Ця інформація буде враховуватися при формуванні державного замовлення на підготовку фахівців.