UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міндоходів порушило 10 кримінальних справ проти Roshen

Власник корпорації Roshen Порошенко відчуває тиск і російської, і української влади: стало відомо про підвищену активність Міндоходів щодо корпорації - її представники провели понад 60 перевірок і порушили 10 кримінальних справ, нарахувавши штрафів на суму понад 100 млн грн.

Однією з причин скорочення працівників Roshen могли стати часті перевірки фабрик з боку Міністерства доходів і зборів України.

Як повідомило джерело, знайоме з ситуацією, з липня 2013 року, відразу ж після оголошення Росією заборони на ввезення продукції Roshen, Міндоходів організувало і провело понад 60 позапланових і планових перевірок корпорації та пов'язаних з нею компаніях, у результаті чого було порушено 10 кримінальних справ.

"У підсумку корпорації Roshen було нараховано різних штрафів на суму понад 100 млн грн", - зазначив співрозмовник "Коммерсантъ-Україна".

За його словами, практично єдиною претензією податківців до корпорації є відшкодування ПДВ при експорті продукції до Росії.

Представники Roshen та Петра Порошенка від коментарів відмовилися.

Нагадаємо, що Roshen - найбільший в Україні виробник і експортер кондитерських виробів. За даними "Укркондпрому", до заборони Roshen щомісяця постачала до Росії продукцію на 135 млн грн. У 2012 році з України було експортовано 438,8 тис. т кондитерських виробів на суму $ 1,1 млрд, з них в РФ - 213,1 тис. т на суму $ 608,7 млн. За даними Euromonitor, в 2012 році на частку Roshen припадало 3,2% російського ринку кондитерських виробів (6-те місце серед виробників). !zn

Читайте також:

Україна підняла питання Roshen у СОТ

Через торговельну війну з Росією Roshen доводиться звільняти працівників

Україна звинуватила Росспоживнагляд у відвертій брехні щодо результатів перевірки Roshen