UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міндоходів наклав руку на мільйон гривень клієнтів WebMoney

В WebMoney заявляють, що змушені працювати під пресингом чиновників Міндоходів.

Міністерство доходів і зборів (Міндоходів) домігся через суд блокування нових рахунків платіжного сервісу WebMoney, на яких перебуває близько 1 млн грн.

"Було встановлено, що замість того, щоб виконати вимогу Нацбанку і узаконити свою діяльність, платіжний сервіс WebMoney відкрив нові рахунки і, швидше за все, не попередив своїх клієнтів про можливі проблеми з цими рахунками", - повідомили в прес-службі Міндоходів в середу.

"Було подано позов до суду, і, за рішенням суду, було заблоковано рахунки, на яких знаходилися гроші WebMoney. Всього заблоковано близько 1 млн грн", - зазначили в прес-службі.

Останніми днями ряд ЗМІ повідомляв про роботу WebMoney з істотними обмеженнями, зокрема, фізичні особи позбавлені можливості перевести кошти у готівку.

WebMoney раніше в середу, 4 вересня, розповсюдила заяву, що на сьогоднішній день змушена працювати під пресингом чиновників Міндоходів. "У цій непростій ситуації всі наші дії направлені на вирішення наявних проблем у правовому полі. До тих пір, поки ми не захистимо свою позицію в органах правосуддя, вважаємо за доцільне утримуватися від будь-яких коментарів", - наголошувалося в документі.

До цього повідомлялося, що представники Податкової служби України 11 червня провели обшук у київському офісі WebMoney.

Міністерство доходів і зборів України домоглося через суд блокування пов'язаних з компанією електронних платежів WebMoney рахунках 60 млн грн. Крім того, Головне слідче управління встановило, що правила діяльності цієї платіжної системи не погоджені з Національним банком України. В ході обшуків київського офісу компанії WebMoney вилучено значну кількість комп'ютерної техніки, яка забезпечувала роботу платіжної системи і на якій зберігається інформація щодо діяльності цієї системи.

Після обшуку роботу системи було порушено, користувачі масово скаржилися на неможливість здійснювати платежі і виводити кошти на платіжні картки.

Пізніше, на початку липня WebMoney повідомила, що її рахунки залишалися заблокованими, що призводило до неможливості користувачів переказувати кошти. !zn

Читайте також:

Податківці відмовилися віддавати гроші громадян, заарештовані в WebMoney

Міндоходів обіцяє перевірити тільки тих клієнтів Webmoney, які приховували свої доходи

WebMoney через суд спробує домогтися розблокування рахунків

Після WebMoney податкова візьметься за "Яндекс.гроші"