UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінагрополітики та виробники "соціальних" товарів знайшли компроміс та підписали меморандум

За словами міністра, для виробників створено сприятливі умови роботи.

Міністерство агрополітики підписало меморандум із представниками асоціацій, які захищають інтереси виробників товарів, що належать до категорії соціально значимих. Йдеться про виробників хліба, борошна, молочної продукції, соняшникової олії, яєць та курятини. Про це написав міністр Роман Лещенко.

"Підписання меморандуму – це свідчення того, що є порозуміння між державою та бізнесом – компромісні рішення знайдено. Ми об'єднали зусилля, щоб створити сприятливі умови для виробників з метою стабілізації ціни на природний газ власного видобутку на основі законності, прозорості, чесної конкуренції та соціальної відповідальності", - Написав він.

За його словами, у питанні продуктів харчування має зберігатись баланс – продовольча безпека, відсутність дефіциту, стабілізація цін ринковими інструментами, підтримка національного товаровиробника харчової продукції у період значних коливань на енергоресурси.

Читайте також: Україна продовжила ембарго на товари з Росії

Раніше повідомлялося, що Кабмін обмежив зростання цін на газ для виробників хліба, молока та курятини. Уряд зобов'язав продавати газ українського видобутку із націнкою до 1%.

Також Кабмін розширив список харчових продуктів, зростання цін на які мають наперед декларувати продавці таких товарів. Список поповнили батон та олію. Також уряд заборонив встановлювати націнку на ці два продукти більш ніж на 10%.