UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мільйони без роботи: в Мінекономіки оцінили реальну кількість безробітних в Україні

За прогнозами міністерства, у наступному році кількість безробітних зросте.  

Дані Державної служби зайнятості щодо рівня безробіття на сьогоднішній день не відповідають дійсності. Фактична кількість безробітних в Україні становить 2,6 млн осіб, хоча у цьому статусі зареєстровано лише 215 тис. осіб. Таку заяву зробили в Мінекономіки.

За словами заступниці міністра економіки Тетяни Бережної, зараз у Державній службі зайнятості є 27 тис. вакансій (торік на цю дату їх було 61 тис.), тобто на одне робоче місце претендують вісім офіційно зареєстрованих безробітних.

«Якщо говорити про фактичне безробіття, то на кінець 2022 року ми маємо 2,6 млн безробітних, а 2023 року ми прогнозуємо трохи більше 2,8 млн безробітних осіб», – сказала вона.

Читайте також: Пенсійні виплати: чи можна зарахувати період безробіття до страхового стажу

Раніше заступник голови податкового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк розповів, що кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні скорочується. Якщо ще у червні їх було 316 тис осіб, то на листопад їх налічувалося 239 тис. "Це рекордний мінімум не лише останнім часом, але загалом за всі місяці спостережень за безробіттям в Україні починаючи з 2003 року", – повідомив він.