UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель: Європейський фіскальний союз може бути створений вже в січні

Канцлер ФРН Ангела Меркель не виключає того, що формування європейського фіскального союзу, покликаного зміцнити євро, може завершитися вже до кінця січня поточного року.

Переговори з цього питання просунулися так далеко, що вже на наступному засіданні Ради ЄС у Брюсселі 30 січня можна очікувати «значного прогресу або навіть остаточного оформлення фіскального пакту», заявила А.Меркель після зустрічі в Берліні в середу, 11 січня, з прем'єр-міністром Італії Маріо Монті.

Одночасно канцлер ФРН високо оцінила зусилля нового уряду Італії з метою оздоровлення бюджету. За короткий час уряд М.Монті розставив важливі акценти, що сприяють «зміцненню економічних перспектив», зазначила А.Меркель. Під керівництвом уряду прем'єр-міністра М.Монті Італія вжила «виключно важливих і знаменних заходів, спрямованих на консолідацію бюджету і реалізацію структурних реформ».

Після закінчення переговорів у Берліні Ангела Меркель і Маріо Монті також повідомили, що 20 січня вони зустрінуться в Римі з президентом Франції Ніколя Саркозі, щоб обговорити подальші питання, пов'язані з формуванням європейського фіскального союзу.